Toiselle asteelle suunnatut
ESERO-aktiviteetit

2021-cansat_Finland.png

CanSat - tölkkisatelliitti

Suunnittele, rakenna, testaa ja laukaise oma minisatelliittisi, joka mahtuu limutölkkiin! Paranna tekniikka- ja ohjelmointitaitojasi vastaamalla tähän haasteeseen. Joukkueesi on suunniteltava tieteellinen koe, jonka CanSat suorittaa laukaisun aikana ja laskeutuessaan maahan.

Suomessa järjestetään CanSat kilpailu Vaasassa jälleen 4.-7.4.2024.

Kenelle: yläkoululaisille ja 2.asteelle

 

Oppeja avaruudesta -materiaalit

Suomenkielelle käännetyt ESAn tuottamat Teach with Space -materiaalit

Kenelle: yläkoululaisille ja 2.asteelle

 
solar-eclipse-1482921_1280.jpg

Auringonpimennys ja neulanreikäkamera

Materiaalissa tutustutaan auringonpimennykseen ja siihen, miten sitä voi havainnoida turvallisesti. Lisäksi opitaan valon käyttäytymisestä ja askarrellaan yksinkertainen neulanreikäkamera.

Kenelle: 8-19 vuotiaille

 

Planisfääri - tähtikartta

Planisfääri on kahden kiekon muodostama tähtikartta, josta kiekkoja kääntämällä näkee tähtitaivaan asennon sekä vuoden että vuorokauden eri aikoina. Planisfäärin avulla on helppo oppia tunnistamaan tähdet ja tähdistöt.

AstroPi_key_visual_pillars.png

Astro Pi

Opi koodaamaan samalla, kun tutkit avaruutta! Voit suorittaa tieteellisiä tutkimuksia avaruudessa kirjoittamalla tietokoneohjelmia, jotka toimivat Rasberry Pi -tietooneilla kansainvälisellä avaruusasemalla! Aloittelijoille ja kokeneemmille koodaajille on tarjolla kaksi tehtävää: Mission Zero ja Mission Space Lab.

Kenelle: Mission Zero kaikille alle 14-vuotiaille ja Mission Space Lab kaikille alle 19-vuotiaille.

 
Moon_camp_key_visual.png

Moon Camp -haaste

Vastaa haasteesen ja kokeile mitä tarvitset elääksesi avaruudessa, ja 3D-suunnittele oma kuuasemasi tulevaisuuden astronautteja varten. Valitse joukkueellesi parhaiten sopiva taso, Discovery aloittelijoille, Explorers keskitasoisille tai Pioneerit edistyneille joukkueille.

Kenelle: 6-19 vuotiaille

 
Hubble_celebrates_31st_birthday_with_giant_star_on_the_edge_of_destruction.jpg

Tähdet ja avaruus -verkkokurssi

Mitä avaruuden tutkimus on? Miten avaruutta tutkitaan Suomessa? Miten avaruusteknologia muuttaa elämäämme tulevaisuudessa? Minkälaisia opiskelu -ja uramahdollisuuksia tähtitiede ja koko ala monitieteisesti tarjoaa? Helsingin yliopistoston tiedekasvatuskeskuksen uusi Tähdet ja avaruus -verkkokurssi tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin.

Kenelle: Kurssille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

 

ESERO Finland yhteistyöverkoston materiaalit

ESERO Finland verkostoon kuuluu useita toimijoita, joilta löytyy erinomaisia avaruusteemaisia oppimateriaaleja kouluille ja vapaa-ajan harrastuksiin.

 

Lisää materiaaleja tulossa